Khamis, 27 November 2008

demam n 2nd honeymoon

Sejak hr ahad lepas mmg dah rasa tak sedap badan.. tp gagahkan diri jua pegi 2nd honey moon ke Kuantan... Sudahnya my husband yg sakit.... gastrik + demam... Hari Isnin n Selasa di Kuantan, dia yg demam beria2....
Nak dijadikan cerita, pagi Selasa tu bila sy bgun pagi, tersangatlah sakit pergelangan kaki, pergelangan tangan dan sgtlah panas badan.... bila bangun nak mandi, kaki nak pijak lantai pun sakit yg amat2.. jalan pun tak betul... sakit!!!.. Sudahnye pg tu jam 10.30 pagi, pegi klinik.. Doc ckp tunggu 2, 3 hari klu bintik2 merah masih ade dan makin sakit maknanya I kena masuk hospital... Huhu...
Sudahnye, tepat jam 2.30 pagi, terasa sgtlah sakit.. Satu bdn sakit... Mcm nak pengsan... Kejut suami dan pegila ke GH, Ipoh... Servisnya amatlah lembap sekali.... dari jam 3.00 pagi pkl 3.30 barula dipanggil utk treatment.. dgn tak sentuh ape pun dia suruh keluar, then stuff nurse dia pggil untuk amik darah plak... Lepas amik darah, my husband himself bwk tiub darah tu ke makmal.. Kat sini satu hal plak kena kejutkan staff dia tu... huh...
Tepat jam 4.00 pagi, baru dpt result... so far doc ckp sume ok... jd tak payah kena thn wad.. boleh balik rumah... skrg ni baru rasa segar sket, itu pun masih lagi rasa sakit bdn sket2.... hopefully cepatlah baik.. tak nak sakit lama2....

1 ulasan:

Nurshuhada Zainon berkata...

laaa...siannye ko...